Nyheter

12.10..2020

NIFS kongressen 2020 blir en digital dagskongress!  Les mer om dette i hovedteksten til venstre ( under Stopp Trykksår)

Endring av NIFS-kongressen i 2021 til en dag med digital kongress på grunn av Covid-19 situasjonen

 

Kjære NIFS-medlemmer

Den planlagte fysiske kongressen på Holmenkollen i februar 21 har vi nå besluttet å avlyse på grunn av den pågående Covid-19 situasjonen i Norge. Vi håpet at denne skulle avta og at vi kunne gjennomføre kongressen med 200 fysisk tilstede og øvrige deltakere digitalt. Situasjonen innebærer nå at det er restriksjoner for samlinger og reiserestriksjoner for mange, og spesielt for helsepersonell, så vi endrer kongressen til å bli en digital dags-kongress i stedet torsdag 4.februar 2021. Redusering til en dag gjør at vi må endre det opprinnelige programmet noe og kommer med nytt forslag innen kort tid.

Nyheter

20.09..2020

I den siste tiden har vi sett mange bilder av helsearbeidere med trykkskader i ansiktet på grunn av langvarig bruk av beskyttelsesutstyr.  Den portugisiske sårforening har nå publisert en oppdatert versjon i the Journal of Tissue Healing and Regeneration og den gir noen råd om hvordan man kan polstrer de ømfintlige områdene rundt nesen og bak ørene med for eksempel skumbandasjer.

STOP TRYKKSÅR -DAGEN 19. November 2020

 

 Om få dager blir den internasjonale stopp trykksår -dagen markert over hele verden.  Vi har samlet forskjellig undervisnings material ( blant annet en powerpoint) som dere kan bruke på deres arbeidsted i forkant av- eller under selve dagen.  Klikk på et av bildene nednefor for å komme til kapittelet " trykksår"  for mer informasjon og nedlasting av informasjonsmateriell.  Her finner dere også en quiz som er laget i regi av EPUAP. 

nifs covid 19 guidelines.JPG
nifs stop trykksår 1.JPG
nifs stop pressure.jpg

                                                                                                                                      source: shutterstock

 

Vi håper på en god virtuell/digital utstilling og også mulighet til firmasymposium i den digitale utgaven av kongressen. I forkant av kongressen vil KSCI (eventbyrå) kommunisere direkte med alle deltakere som er påmeldt på e-post. Alle deltakere får tilgang til en side hvor man kan se kongressen live og se opptak av programmet i etterkant. Innloggingen er personlig og kan ikke deles med flere. Man må være personlig påmeldt dersom man ønsker tilgang til livesendingen, opptak og direkte kommunikasjon før, under og etter konferansen. Det vil fortsatt bli utdelt kursbevis for meritterende timer for de som melder seg på.

Linken til påmeldingsskjema legges ut snart. Dette skal vi også annonsere på facebook om kort tid.

For å bli mer kjent med de ulike sårmiljøene rundt omkring i Norge, så ønsker vi at dere sender inn en liten filmhilsen for å vise frem arbeidsplassen og hvordan dere jobber. Filmen kan være på 1 minutt filmet i horisontal format. Filmene vil bli vist i pausene. Filmen kan dere sende til styremedlem Eva K. Heiberg: evakheiberg@hotmail.com

Vi er lei oss for at vi ikke får gjennomført et fysisk møte, men håper dere kan bidra til å spre informasjon om kongressen på deres arbeidsplasser og at vi ses på digital kongress i 2021.

ewma virtual 2.JPG

Bare noen få dager til EWMA 2020 som finner sted 18-19 november 2020!

nifs covid 19 2.JPG

Nyheter

08.01.2020

Forskere ved Lund Universitet i Sverige har utviklet en hydrogel som inneholder naturlige peptider som har antibakteriell effekt. Peptider er kjeder av aminosyrer og finnes for eksempel på huden vår hvor det inngår som en del av vår immunsystem. 

I en tid hvor en ser krirtisk på den økende bruken av antibiotika er dette spennende forskning. Utover å ha en antibakteriell effekt ser det ut at peptidene  også også 

hemmer inflammasjon i sårene.

Kilde: sciencedaily.com

I den siste tiden har vi sett mange bilder av helsearbeidere med trykkskader i ansiktet på grunn av langvarig bruk av beskyttelsesutstyr.  Den portugisiske sårforening har nylig publisert denne artikkelen i  the Journal of Tissue Healing and Regeneration og den gir noen råd om hvordan man kan polstrer de ømfintlige områdene rundt nesen og bak ørene med for eksempel skumbandasjer. I mai har de oppdatert retningslinjenen til en ny versjon - klikk på ett av de bildene øverst for å komem til det dokumentet.

                                      Velkommen til NIFS sine nettsider

Vi er en ideell organisasjon for helsearbeidere som er opptatt av eller arbeider med kroniske sår eller sårproblematikk.

Her kan du finne informasjon om organisasjonen, aktiviteter, sårbehandling, stipender og mye annet.

 

NIFS er med i European Wound Healing Management Association (EWMA).

NIFS var på EPUAP i Lyon!                         

Tilbakeblikk på EWMA 2019 i Gøteborg                                    

Nyheter

Her finner du en liste med internasjonale nyheter rundt tema innen sårbehandling. Meld deg gjerne også på vårt nyhetsbrev nederst på denne siden for å holde  deg oppdatert hele tiden.

Stipender

Visste du at du kan søke NIFS om stipender til formål som å reise på kurs/kongress eller hospitering ved Bispebjerg Sykehus i København?  Klikk på linken nedenfor for å finne ut hvordan du kan søke på stipendene.

Møtekalender

Her finner du en oversikt over kongresser og seminarer i Norge og i utlandet

© 2018 NIFS

  • White Facebook Icon
nifs lyon 8